Intervju med driftchefen Patrik Lindberg

Patrik, vad innebär din roll som drift- & kundtjänstchef?

Min största arbetsuppgift som chef för Telotekets kundtjänst, är att se till så att mina kollegor och jag själv såklart lever upp till våra kunders förväntningar, och Telotekets förväntningar, på professionell service. I min roll så ingår det att utbilda kundtjänstmedarbetare, att sköta kommunikation med samarbetspartners och att prata med kunder. Att vara ansvarig för en kundtjänst innebär helt enkelt att se till så att alla delar faller på plats i servicen till och för våra kunder.

Att ta hand om drift är den biten man som kund aldrig ser, vilket är den tekniska biten som gör det möjligt för oss att vara operatör. Alla problem som dyker upp måste tas upp med nätägarna, och lösas med korta hanteringstider. Driften omfattar också sådana bitar som behövs på kontoret, med fungerande utrustning till de som arbetar på företaget och att allt rullar på som det ska, men också att det är rent och snyggt.

 

Vad anser du skiljer Teloteket från andra arbetsplatser?

Jag tror att Teloteket skiljer sig från andra arbetsplatser på många sätt, men framförallt för att det finns en enorm vilja bakom arbetet. Vi är ett litet företag sett till de större operatörerna och då får man lägga fokus på att bli bäst på de sakerna som man kan, till exempel servicen. Vi är obegränsade i fråga om regler och riktlinjer i vårt sätt att möta våra kunder och ger det lilla extra för att alla parter ska bli nöjda. Gör man på Teloteket en bra arbetsinsats blir man också uppmärksammad för detta, och vi får en löpande feedback och utbildning för att bli ännu bättre.

 

Efter bara några års arbete på Teloteket blev du befordrad till chef för Telotekets drift och kundtjänst, hur såg vägen hit ut för dig?

Vägen från att vara första supportanställda på Teloteket, till att vara kundtjänstchef har varit lång, men också otroligt rolig. Att utvecklas i sin roll och som person tillsammans med företaget är något jag värderar högt. Telekom-branschen är också en väldigt ombytlig bransch, och då får man även arbeta därefter. Ena dagen arbetar man på ett sätt, till att få nya direktiv som man snabbt måste anpassa sig till. Då jag har varit med Teloteket sedan dag ett när operatören startades har det varit en hel del hinder att ta sig förbi, men genom att vi alla helhjärtat arbetat med en vision att vara bäst har vi klarat av våra mål och fortsätter göra allt vi kan.

 

Vilka styrkor ser du hos dina medarbetare på kontoret, vad är det som gör er till en av Sveriges snabbaste kundtjänster?

Jag tror att vår kundtjänsts framgång ligger i det team som utgör kundtjänsten, och det arbete vi alla lägger på servicen. Vi är ett skräddarsytt team som alla fyller den roll vi har, men alla har också möjligheten att täcka upp för varandra, så att vi sällan eller till och med aldrig hamnar efter. Att ta emot samtal, mail och sköta kontakten med kunder, är bara en bråkdel av vad en kundtjänst gör, och för varje del, liten eller stor, har vi en eller flera personer som är fantastiskt duktiga på sitt jobb.